Благородно дело на Ложа "Акация". В условията на това извънредно положение в страната ни,  Ложа "Акация" , инициира набиране на средства в нашата ложа, за подкрепа на медиците, които работят на първа линия в битката за справяне с пандемията COVID-19.

В много кратък срок братята откликнаха на призива , да помогнем тези достойни хора.

До момента има събрани средства на стойност 4 910лв., от които:

- за УМБАЛ “Иван Рилски” гр. София, са закупени и доставени вече защитни облекла, маски и шлемове на обща стойност 1 810 лв.;

за нуждаещи се семейства - във вторник (5 май 2020), ложата предостави 1000 лв., за осигуряване на храна (продукти от първа необходимост) за 20 семейства за 2 седмици;

за МБАЛ "Св. Петка" гр. Видин - защитни облекла, маски и шлемове (предстои да бъдат закупени и доставени след уточнение с директора на болницата).

Предвид покачването на заболелите от COVID-19 в гр. Ямбол и след проведен телефонен разговор с СЛ "Кабиле" ,  ложата  инициира подпомагането на медиците в града със 100 защитни костюма и 1 000 маски на обща стойност 3 000 лв. за болницата в гр. Ямбол.
В дарението се включи и Брат И. от побратимената ни ложа "Шипка", ориент Москва от състава на ВЛР, като осигури 30 защитни шлема.

В прослава на ВАВ!!!

Инициатор: 
Ориент: